PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Beata
Obiad
11.10.2018 8:30
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

1. Ja najpierw przygotowałam sobie farsz: szpinak umyłam, pocięłam na drobniejsze kawałki i z blanszowałam na patelni. Składniki ciasto: - 500 g mąki pszennej tortowej - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej) Partiami wrzucamy pierogi do gotującej się wody, jak nam wypłynął na wierzch to od tego momentu gotujemy jaszcze około 2 - 3 minuty. Ja w rondelku roztopiłam troszkę masła na którym podsmażyłam cebulkę z którą podałam pierogi :-) Teraz ciasto: Na stolnicę przesiałam mąkę, na środku zrobiłam dołeczek, dałam tam sól i oliwę. Farsz: - 400 g świeżego szpinaku - 1 opakowanie sera feta - 3 ząbki czosnku - pieprz - olej do smażenia (1 łyżka) Pierożki pyszne, nawet córcia zjadła o dziwo trzy sztuki, a wydawało się, że w ogóle takich nawet nie tknie :-) My tak, ale ruskie nam się już troszkę znudziły i moi panowie ostatnio wymyślili ze szpinakiem i fetą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/10/pierogi-ze-szpinakiem-i-feta.html