Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: (na 6 sztuk – ilość zależy od wielkości papilotek) - 100 g masła - 100 g cukru trzcinowego - 100 g mąki pszennej – u mnie wrocławska od PZZ Białystok - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka klasy M - kilka kropli aromatu pomarańczowego - 3 czubate łyżeczki skórki pomarańczowej - cukier puder do oprószenia babeczek + dowolne ozdoby Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 20 minut (czas pieczenia różny w zależności od piekarnika). Do miski wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat pomarańczowy. Do przygotowania babeczek wykorzystałam mąkę pszenną wrocławską od PZZ Białystok. Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również płatki, kasze, ryż czy groch. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, krótko mieszamy. Czy Wasze dzieci też lubią Wam pomagać w kuchni? Bardzo łatwe do przygotowania i co najważniejsze naprawdę pyszne 🙂 Córeczka przede wszystkim uwielbia pomagać mi przy wypiekach. Proooszę Dziś polecamy Wam pyszne pomarańczowe babeczki.