Makaron z mięsem mielonym z patelni

Ewa
Makarony
11.10.2018 7:33
Makaron z mięsem mielonym z patelni

Plus jest taki, że całość do wykonania na jednej patelni w mniej niż godzinę:) około 800g – 1 kg mielonej łopatki wieprzowej około 300 g makaronu np świderki 2 średniej wielkości cebule 2-3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy 1 op. mini kulek mozzarelli ostra papryka słodka papryka oregano bazylia sól morska, pieprz kilka listków świeżej bazylii Cebule kroimy w drobną kostkę. Na patelnię wlewamy około 2 szklanki wody (warto wodę wlać do puszek po pomidorach i zebrać z ich ścianek resztki pomidorowej pulpy). Dusimy całość pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż makaron wchłonie wodę i ugotuje się na al dente. O makaronie z sosem bolońskim, bo z tym daniem kojarzy mi się ten makaron. Do zawartości patelni dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę oraz mini kulki mozzarelli. Gdy się podsmaży dodajemy mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/10/11/makaron-z-miesem-mielonym-z-patelni/