Domowa, ekstremalnie chrupiąca granola migdałowa

Picante-
Śniadania
03.10.2018 10:51
Domowa, ekstremalnie chrupiąca granola migdałowa

⦁ 3 łyżki oleju kokosowego ⦁ 1 łyżka miodu ⦁ jogurt naturalny i owoce do podania Wykonanie: Do miski wsypujemy obydwa rodzaje płatków, grzanki, dodajemy miód i olej kokosowy i wszystko mieszamy tak, aby miód i olej oblepiły suche składniki. Dodatek pszennych grzanek zapewnia dodatkowe chrupiące doznania, którym na pewno się nie oprzecie :-) Składniki: ⦁ 1 szklanka płatków owsianych rozdrobnionych ⦁ 1 szklanka grzanek pszennych ⦁ Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C i zapiekamy około 10 minut (w trakcie pieczenia około 2 razy należy otworzyć piekarnik i przemieszać granolę). 2 czubate łyżki płatków jaglanych ⦁ około 1/2 szklanki posiekanych migdałów

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/10/domowa-ekstremalnie-chrupiaca-granola.html