Składniki: 1 litr bulionu warzywnego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich spora garść listków bazylii 3 łyżki śmietany 18% sól Grzanki: bagietka, ciabata lub włoski chleb 125 g sera mozzarella (1 kula) słodka papryka w proszku zioła prowansalskie Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany czosnek oraz pokrojoną w paski ostrą paprykę (bez pestek). W miseczce łączymy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącej zupy a następnie wlewamy do całości. Smażymy na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/10/zupa-pomidorowa-z-zioami-i-grzankami.html