Wegetariańskie burgery z hummusem, cukinią i kotlecikami z kaszy jaglnanej i tofu

Picante-
Obiad
16.01.2020 12:28
Wegetariańskie burgery z hummusem, cukinią i kotlecikami z kaszy jaglnanej i tofu

Składniki: - 3-4 bajgle/bułki do burgerów (np. z tego przepisu) - 1 nieduża cukinia - hummus (np. z tego przepisu) - rukola - 300 g kaszy jaglanej - 200 g tofu - 1 jajko - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - około 1 szklanka kaszki kukurydzianej - 1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej - 1 łyżeczka suszonej bazylii - sól, pieprz - olej Wykonanie: Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na 1 łyżece oleju na patelni, na dużym ogniu przez około 2-3 minuty. Ja nie lubię tych tradycyjnych, z wołowiną, ale każdą inną eksperymentalną formę chętnie przyjmę ;-) i dziś dla Was mam pomysł na nieco odmienioną wersję burgerów, bez mięsa, ale naje się nimi nawet największy Głodomor :-D spróbujcie! Kaszę jaglaną płuczemy na sitku gorącą wodą, następnie wsypujemy do garnka, zalewamy wodą tak, aby wystawała nad powierzchnię kaszy około 2 cm. Smażymy na oleju, z dwóch stron, na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2020/01/wegetarianskie-burgery-z-hummusem.html