Kaczka teriyaki

Obiad
03.10.2018 12:14
Kaczka teriyaki

Polecam Wam także inne przepisy: – kaczka z pigwą – pierogi z kaczką – rosół z kaczki – ragu z kaczki – przepis na gnocchi – pad thai z kurczakiem – domowy makaron Przygotowanie: 40 minut + marynowanie Ilość porcji: 2 porcje Składniki: – 2 piersi kacze – 2 łyżki sosu teriyaki – 1 łyżka sosu sojowego jasnego – łyżeczka płynnego miodu – makaron sojowy, ryżowy lub ryż do podania – ugotowany brokuł, inne warzywa lub surówka z kiełków fasoli mung – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Kaczkę wyjmij z lodówki aby nabrała temperatury pokojowej. Podawaj kaczkę pokrojoną w grubsze plastry z makaronem sojowym lub ryżem, z dodatkiem gotowanych warzyw lub surówki z kiełków fasoli mung. Z patelni odlej większość tłuszczu, i wstaw obsmażone piersi do piekarnika na 8-13 minut w zależności od wielkości piersi czy stopnia wysmażenia jaki chcecie uzyskać. A warto go zrobić i podać z makaronem sojowym lub ryżem, choć super będzie smakowała także jako dodatek do pieczywa, możecie z nią zrobić pyszną orientalną kanapkę. Po wyjęciu kaczki z piekarnika połóż ją na na desce do krojenia lub talerzu i pozwól odpocząć przez 5 minut. Jeśli Twoja patelnia nie ma plastikowych elementów możesz kacze piersi włożyć do piekarnika na patelni, w przeciwnym razie użyj naczynia żaroodpornego, które musisz rozgrzać razem z piekarnikiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/kaczka-teriyaki/