Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą

Obiad
30.09.2018 19:35
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą

Składniki: 4 plastry schabu (około 500 g) 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 6 łyżek bułki tartej Sposób wykonania: Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, a następnie oprószamy z obydwu stron solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/09/kotlety-schabowe-zapiekane-z-mozzarella.html