Muffinki idealnie sprawdzą się na przekąskę w szkole lub pracy, ale śmiało można je też zjeść na śniadanie, obowiązkowo posmarowane masłem orzechowym :) Składniki (ok. 10 sztuk): 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 2 dojrzałe banany 1 jajko 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Kruszonka: 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki mąki owsianej 1 łyżka brązowego cukru szczypta cynamonu 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Kruszonka natomiast zrobiona jest z mąki owsianej i niewielkiej ilości cukru brązowego - smakuje naprawdę rewelacyjnie, więc polecam zrobić ją właśnie w takiej wersji, choć oczywiście można zastąpić cukier np. ksylitolem. W misce wymieszać ze sobą mąki, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon. Oczywiście wykonane ze zdrowszych składników, bez cukru i białej mąki. Na wierzch wykładać po 1 łyżce wcześniej przygotowanej kruszonki.