Składniki: 500 g herbatników maślanych kakaowych 1 puszka masy kajmakowej (około 400 g) 2 śmietankowe budynie bez cukru 750 ml mleka 200 g masła (o temperaturze pokojowej) 4 łyżki cukru 600 g śmietanki 36% (mocno schłodzona) 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 łyżka kakao 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny papier do pieczenia Sposób wykonania: Tabliczkę czekolady wkładamy na godzinę do zamrażarki. Masło ucieramy mikserem na puszystą jasną masę, następnie dodajemy stopniowo łyżka po łyżce masę budyniową cały czas miksując. Puszkę z masą kajmakową przez parę minut podgrzewamy na ogniu w rondelku z wodą. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, sztywną masę. W 200 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z 4 łyżkami cukru. Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników i przykrywamy ostatnią warstwą ciasteczek. Całość posypujemy startą na tarce zmrożoną czekoladą oraz posypujemy przez sitko kakao.