Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka kefiru 3 jajka 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki cynamonu 3 większe jabłka 70 g orzechów włoskich cukier puder do posypania 1. Masło roztapiamy, studzimy. Muffiny tym razem zrobiłam na kefirze, miały być na jogurcie naturalnym, ale gdzieś wyszedł z domu, nawet nie wiem kiedy, a do sklepu nie chciało mi się już iść. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, orzechy siekamy na drobniejsze kawałki. Od razu zrobiłam podwójną porcję, bo na pewno szybciutko zniknął. 2. Do jednej miski dajemy składniki suche, mieszamy. Do mokrych wsypujemy składniki suche plus orzechy, mieszamy. Do drugiej miski dajemy składniki mokre, mieszamy.