Crostini z figami, serem pleśniowym i miodem

Malgorzata
Przekąski
26.09.2018 10:59
Crostini z figami, serem pleśniowym i miodem

Składniki: 1 długa bagietka lub ciabatta, pokrojona na kromki oliwa z oliwek 4 duże świeże figi, pokrojone w ósemki ulubiony ser pleśniowy, pokrojony w kosteczkę lub pokruszony płynny miód sól i pieprz Przygotowanie: extra virgin olive oil 4 fresh large figs, cut in eights crumbled blue cheese runny honey salt and pepper Preparation: Brush one side of bread slice with olive oil, sprinkle with salt and pepper, and broil on a baking sheet in the oven until the top is golden. Doskonała przekąska na przyjęcia, chociaż ja robię je też tylko dla siebie na zwykłych tostach (jak na zdjęciu), gdyż są zwyczajnie boskie! Ułóż na każdej kromce po 2 kawałki fig z serem, skrop miodem i natychmiast podawaj. Dziś przedstawiam absolutnie przepyszne crostini z pieczonymi figami, serem pleśniowym i na koniec skropione miodem. English version Roasted fig crostinis with blue cheese and honey (16 crostinis) Ingredients: 1 long baguette or ciabatta, sliced into 1 cm slices. Ułóż kromki na blaszce do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Sprinkle the figs with blue cheese and place back in the oven for 5 minutes, or until the cheese is melted.