Polecam 🙂 Składniki: 1 jajko, 40g śmietany 12%, 40g mąki ryżowej, 10g kakao, 1 łyżka cukru trzcinowego (można bez), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Taki naleśnik tak samo wyśmienicie smakuje z serem żółtym i bananem, polany miodem lub ulubionym syropem. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć ulubione dodatki (ser, banan, czekoladę), przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne dwie minuty. Gotowy naleśnik delikatnie zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami. Moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa- to naleśnik ryżowo- kakaowy z serem camembert i gorzką czekoladą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/nalesnik-ryzowo-kakaowy-serem-camembert-gorzka-czekolada/