Czebureki

Czebureki

Składniki na farsz: 500g mięsa mielonego ( u mnie wołowo-wieprzowe), 1 duża cebula czerwona (zmielić lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach), 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka pieprzu, około 150ml wody. Na patelni rozgrzać około 1 szklankę oleju, smażyć czebureki na mocno rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Spróbujcie koniecznie, są pyszne na ciepło i na zimno -idealne na kolacje i nie tylko 🙂 Czebureki Czebureki – to smak mojego dzieciństwa Uwielbiam te pyszne, smażone pierogi, z delikatnym, soczystym wnętrzem. Można je zrobić na kefirze, na wodzie lub z dodatkiem wódki, ale dziś chcę Wam przestawić bardzo łatwe i pyszne ciasto na mleku. Składniki na ciasto: 300ml mleka, 1 łyżeczka soli, 1,5 łyżki oleju (użyłam rzepakowego), około 500g mąki. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, olej i mleko i zagnieść ciasto, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut by odpoczęło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/czebureki/