Dodatkowo: – 1 mały banan – 20g twardego sera żółtego (u mnie morski) – 1 łyżka masła orzechowego (u mnie domowe) Jajko rozbełtać z twarogiem i sodą, dodać płatki, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5-7 minut. Składniki na 7 placków: – 30g płatków ryżowych błyskawicznych – 30g twarogu delikatnego (u mnie firmy President) – 1 jajko – 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym Dziś padło na placki z płatków ryżowych błyskawicznych, do których dodałam plasterki banana i oprószyłam serem żółtym. Kiedy wierzch się zetnie, przewrócić placki na drugą stronę, wyłożyć krążki banana i posypać serem, smażyć pod pokrywką z dziurką przez kolejne 2 minuty. Można je również polać syropem z agawy, klonowym lub innym ulubionym syropem i podać z ulubionymi owocami.