GNOCCHI W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM

Obiad
20.09.2018 7:35
GNOCCHI W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM

A żeby nie musieć jej dodawać za dużo ziemniaki należy albo upiec w piekarniku (w łupinkach) albo ugotować w mundurkach – wtedy nie nasiąkną wodą i nie będą chłonąć tyle mąki. Ja najczęściej podaję je w sosie szpinakowym i taką wersję podaję w tym przepisie ale można je polać masłem, można dodać inny ulubiony sos (np. pesto, grzybowy, pomidorowy). Raczej nie ma ryzyka, że dziecko nie polubi tego dania, gnocchi vel kopytka czyli kluseczki z mąki i ziemniaka. Drugi warunek to mączyste i w żadnym wypadku nie młode ziemniaki (te mają za dużo wody).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2014/09/gnocchi-sosie-szpinakowo-smietanowym/