🙂 1 naleśnik bez wypełnienia – E: 131kcal, B: 3,3g, T: 3,6g, W: 21g Składniki ok. 20 naleśników: – 800ml mleka – 120g mąki z quinoa – 120g mąki gryczanej – 100g mąki ziemniaczanej – 70g mąki kukurydzianej – 2 jajka – 3-4 łyżki oleju – szczypta soli Składniki na wypełnienie: – 200g twarogu – 6 łyżki jogurtu – 4 łyżki wody różanej – 2 banany Naleśniki na słodko, z mięsem, z warzywami, w formie tortu, zawinięte w rulony, czy złożone w trójkąty – wszystkie je uwielbiam. Jednakże od dłuższego czasu nie przystaję na jednym przepisie, a kombinuję i robię naleśniki z różnych mąk. Tak przygotowane wypełnienie nakładamy na naleśniki, zawijamy w rulony i dekorujemy roztopioną czekoladą i plasterkami banana. Następnie dodajemy wszystkie mąki, sól i olej, miksujemy na gładką, płynną masę.