Składniki 150 g ryżu do risotto (arborio) 100 g śmietanki kremówki 30% oliwa z oliwek 150 g świeżych kurek tymianek suszony gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 czarne trufle z zalewą tarty parmezan Wykorzystaną do dania truflę przywiozłam sobie z Hiszpanii i sporo czasu upłynęło, zanim zdecydowałam, do czego wykorzystam tego drogocennego grzybka. Za jego kremową konsystencję, smak, który można mu nadać wedle uznania lub nastroju, za szybkość przygotowania i prostotę. Oprócz moich ulubionych kurek króluje także czarna trufla, znana również jako trufla Périgord iTrufla czarnozarodnikowa. A jak przygotować takie risotto z truflami?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2018/09/06/risotto-z-truflami/