Składniki na 6 tartaletek ciasto 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 g dobrego, zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 250 g serca mascarpone 250 g śmietanki 36% 5 łyżek masy krówkowej nadzienie truskawki, borówki Wykonanie Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. W tym roku wykorzystałam je już do przygotowania ryżu z polewą truskawkową, koktajlu i kompotu. Po zmieszaniu jedynie potrzebną w tym celu łyżką powstaje aksamitna, przepyszna masa toffi. Nadzienie kruchych tartaletek to połączenie serka mascarpone, śmietanki i masy krówkowej. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietanke oraz masę krówkową. Tym razem propozycja nie do odrzucenia – tartaletki z kajmakiem i truskawkami. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu miejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C.