creme brulee

Desery
12.10.2018 9:50
creme brulee

Dziś przedstawiam przepis na klasyczny crème brûlée, który w zasadzie robię najrzadziej, a szkoda! Składniki (na 3 porcje) 3 żółtka 250 ml śmietanki kremówki (użyłam 30%) 1,5 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii dodatkowo 3 łyżki brązowego cukru do karmelizacji maliny Zaczęłam sama tworzyć swoje przepisy – jeden z lepszych, jaki mi się udał, to różany creme brulee z białą czekoladą. Kilka razy eksperymentowałam z truskawkami, ze smakowymi herbatami, niestety, nie wszystkie próby były udane lub smaczne. Zaczarował mnie jedzony pewnego wiosennego dnia w Krakowie w wersji lawendowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2018/10/12/creme-brulee-klasyczny/