Author: www.cookingforemily.pl Serves: 14 Ingredients KRUSZONKA 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki cynamonu SUCHE: 320 g mąki (zmieszałam białą z pełnoziarnistą pół na pół) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru (najlepiej brązowego) MOKRE: 130 ml jogurtu naturalnego 130 ml śmietany 70 ml oleju 3 jajka POZA TYM: 250 g jagód starta skórka z 1 cytryny Instructions Wymieszać wszystkie składniki kruszonki w palcach aż powstaną grudki. Smak lata. 5.0 from 4 reviews Muffinki z jagodami Drukuj Prep time 10 min Cook time 20 min Total time 30 min Proste i szybkie muffinki z jagodami. Ja najbardziej lubię takie typu wymieszać suche składniki z mokrymi, dodać COŚ (owoce, warzywa, czekoladę, bakalie, orzechy etc etc) i JUŻ – włożyć do piekarnika i za 15-20 minut można zajadać. Nakładać do foremek na muffinki, wyłożonych papierkami po 2 łyżki mieszanki, na wierzch posypać kruszonką. Na końcu dodać delikatnie jagody i skórkę z cytryny –wymieszać. są proste w wykonaniu, (naprawdę trzeba być antytalentem kulinarnym żeby je zepsuć) już poporcjowane, łatwe do wzięcia ze sobą. Składniki suche zmieszać z mokrymi, do ich połączenia ale bez nadmiernego wyrabiania.