Czas przygotowania: 30 minut Składniki: - 2 podłużne ogórki - 1/2 szklanki suchego bulguru - 1/2 czerwonej cebuli - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oliwie - 1 czerwona papryka - 1 łyżka posiekanych listków świeżej mięty - 1 łyżka posiekanych listków świeżej bazylii - sok z cytryny - sól - pieprz Wykonanie: Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą bulgur są bardzo proste do przygotowania i będą smakowały całej rodzinie! W taki letni czas nie lubimy zbytnio stać przy kuchni, dlatego dziś zapraszam Was na kolejny lekki i pełen świeżości przepis. Paprykę płuczemy, usuwamy gniazdko nasienne i nasionka i kroimy w drobną kostkę. Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą bulgur Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą bulgur