Pieczeń z cukinią i marchewką

Ewa
Obiad
29.08.2018 8:31
Pieczeń z cukinią i marchewką

Polecam:) około 700-800 g mięsa mielonego (np łopatka wp) 2 ząbki czosnku 1 cebula 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego 1 duża marchewka 1 duża cukinia zioła prowansalskie sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki, mieszamy. Na patelnię wrzucamy cebulę i również stale mieszając podsmażamy ją przez kilka minut. Smażymy, stale mieszając, do czasu aż marchewka się zeszkli (około 3 minuty). Uwagi: Ja roladkę zapiekałam w sumie przez około 80 minut. Na ostatnie 10 minut włączyłam funkcję grill, by wierzch lekko się zarumienił. Przekładamy do keksówki w taki sposób, by zawinięcie folii było na wierzchu. Na dużym kawałku folii aluminiowej rozprowadzamy mięso mielone, formujemy prostokąt. Pieczemy około 70-80 minut w 180 stopniach. Z pomocą folii zawijamy mięso w roladkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/08/28/pieczen-z-cukinia-i-marchewka/