Zupa Kalafiorowo-Marchewkowa

Joanna
Zupy
06.01.2020 19:41
Zupa Kalafiorowo-Marchewkowa

Przepis na Zupę Pół średniego kalafiora 2-3 marchewki (pokroić w kostkę) ½ pora (pokroić w talarki) 500-700 ml wywaru warzywnego lub z kurczaka 1 średnia cebula (pokroić w kostkę) 3 ząbki czosnku (pokroić w kostkę) Sól i pieprz Listek laurowy Świeża pietruszka Na oliwie z oliwek podsmażamy cebule i czosnek do czasu, aż uzyskają złocisty kolor – następnie przekładamy zawartość do garnka; Do garnka wlewamy wywar i dodajemy resztę warzyw (kalafior, marchewkę i por), dodajemy listek laurowy– gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie; Postanowienia noworoczne często kręcą się wokół zmiany nawyków żywieniowych – chcemy je zmienić po to aby podtrzyma lub poprawić zdrowie, mieć lepsze samopoczucie lub zgubić niechciana wagę Mam nadzieję, że mój blog i moje Plant based/focused ( roślinne) przepisy Wam w tej drodze pomogą. Dodatkowo regularnie spożywana łagodzi bóle menstruacyjne; i ma działanie przeciwzapalne które pomaga zmiajszać bóle stawów i zmniejsza zyzyko zachorowalność na cukrzyce, miażdżyce, artretyzm czy nowotwory ( Przepis na Pesto z Natki Pietruszki) Nowy rok jest początkiem nowego rozdziału naszego życia – jest czasem magicznym bo większość z nasz ma determinację i motywacje do wszelakich zmian. Kalafior zawiera fitoskładnik z rodziny indole mają one prawdopodobne chemoprewencyjne właściwości ( czyli działanie które może zapobiegać lub odwracać procesy rozwoju komórek rakowych) . Pietruszka to doskonałe źródło witaminy C która również wspiera nasz układ odpornościowy i bierze udział w syntezie kolagenu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2020/01/06/zupa-kalafiorowo-marchewkowa/