Około 1 łyżki lub mniej miodu ¼ filiżanki mleka migdałowego - Do garnka dodajemy masło orzechowe, mleko migdałowe , miód i puder proteinowy – lekko zagotowujemy na średnim ogniu mieszając ( około 2 min); - Do płatek dodajemy zawartość z garnka , mieszamy, po czym formujemy kulki; - Kuki można obtoczyć gorzkim kakao, nasionami chia, lub siemieniem lnianym –wkładamy do lodówki i następnie po kilku godzinach spożywamy; 1/3 filiżanki białka roślinnego o smaku waniliowym (ja użyłam z groszku, brązowego ryżu i żurawiny) 2 filiżanki płatek owsianych ½ filiżanki masła orzechowego ( ja użyłam z migdałów) Masło migdałowe to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych które także obniżają zły cholesterol “LDL i pomagają zwiększać wskaźnik dobrego cholesterolu “HDL – tym samym zmniejszając ryzyko zachorowalności na choroby serca.