Naleśniki owsiane ze szpinakiem i fetą

Obiad
26.08.2018 15:13
Naleśniki owsiane ze szpinakiem i fetą

Składniki: Naleśniki: 3 szklanki mąki owsianej 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 szklanki wody gazowanej (lub więcej, w zależności od konsystencji ciasta) 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek sól Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 150 g sera feta 2 łyżki masła 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Na każdym naleśniku kładziemy około 1 łyżki farszu, rozsmarowujemy i zawijamy w ruloniki lub w trójkąty. Na każdym naleśniku kładziemy około 1 łyżki farszu, rozsmarowujemy i zawijamy w ruloniki lub w trójkąty. Ser feta kroimy w dużą kostkę i dodajemy do gotującego się farszu. Ser feta kroimy w dużą kostkę i dodajemy do gotującego się farszu. W rondelku na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. W rondelku na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Do szpinaku dodajemy śmietanę i mieszamy do równomiernego połączenia się składników. Do szpinaku dodajemy śmietanę i mieszamy do równomiernego połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/08/nalesniki-owsiane-ze-szpinakiem-i-feta.html