WRAP Z HUMMUSEM, BURAKIEM I AWOKADO

Joanna
Fit
22.08.2018 17:29
WRAP Z HUMMUSEM, BURAKIEM I AWOKADO

Zimno wodę dodajemy na sam koniec; dodajemy ją łyżko aby uzyskać idealną konsystencje. + starty burak + starta marchewka + dowolny jarmuż – ja użyłam fioletowy + awokado + tortilla wrapy Na tortilla wrap nakładamy hummus – pastę równomiernie rozprowadzamy; Jarmuż dostarcza witaminę K która dba o poprawną krzepliwość krwi; burak zadba o produkcję krwi, gdyż jest skarbnicą krwiotwórczych witamin – żelaza i folacyny . Jej plusem jest jej wnętrze które zawiera przeróżne kombinacje składników i smaków – wszystkie doskonale pasują do naszym preferencji. Jeżeli pragniemy go wziąć do pracy lub na uczelnie najlepiej jest go przyrządzić dzień wcześniej – jego smak będzie równie smaczny. Wrap to doskonała kanapka do lunchboxu – nie jest zwyczajna i nudna lecz fajnie zawinięta i ciekawa. Burak łagodzi pikantny smak czosnku; nadaje słodką nutę która idealnie podkreśla też smak delikatnego awokado i wonnego kminu rzymskiego. 1 Puszka ciecierzycy (15.5 oz) ¼ filiżanki tahini Sok z jednej cytryny 3-4 ząbki czosnku Odrobina zimnej wody ( aby uzyskać aksamitną konsystencje)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/08/22/wrap-z-hummusem-burakiem-i-awokado/