Kapusta pekińska z porem i ogórkami

Ewa

Sałatki

19.08.2018 10:46

Kapusta pekińska z porem i ogórkami

Musicie koniecznie wypróbować:) Bardzo polecam. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 ogórek zielony, tzw wąż 5-6 ogórków konserwowych 1 por 1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorku 2-3 łyżki majonezu zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczoną kapustę drobno kroimy. Przede wszystkim już sama kapusta pekińska z dodatkiem ogórka bardzo mi smakuje, a tutaj mamy zarówno świeży jak i konserwowy. Niewielka ilość majonezu sprawia, że surówka jest nawilżona i zespolona, ale nie pływa w majonezie czy śmietanie. Umytego ogórka zielonego oraz ogórki konserwowe kroimy na paseczki. Udostępnij Zapisz Bardzo lubię przygotowaną w ten sposób kapustę pekińską.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/08/19/kapusta-pekinska-z-porem-i-ogorkami-doskonaly-dodatek-do-miesa/