Ciasto galaretkowiec (bez pieczenia)

Asia
Desery
16.08.2018 18:33
Ciasto galaretkowiec (bez pieczenia)

Składniki: - galaretka cytrynowa - galaretka pomarańczowa - galaretka truskawkowa - 1 litr wrzątku - 1 litr zimnej śmietanki kremówki - 250 g mascarpone - 4 łyżki cukru pudru - 1 galaretka krystaliczna (bezbarwna) - okrągłe biszkopty - 200 g malin Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, również odstawiamy w zimne miejsce do momentu stężenia do konsystencji gęstej śmietany (można przyspieszyć proces w lodówce lub zamrażalniku). Ciasto galaretkowiec (bez pieczenia) - przepis krok po kroku Wykonanie: W osobnych trzech naczyniach rozpuszczamy trzy galaretki: żółtą, pomarańczową i czerwoną (każdą rozpuścić w ok. 350 ml wrzątku). W tym czasie na dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy okrągłe biszkopty. Odstawiamy w zimne miejsce do momentu gdy całkowicie stężeją na ok. 2 godzinki. Do ciacha dodałam pokrojone w kostkę kolorowe galaretki o smakach: cytrynowa, pomarańczowa i truskawkowa. Zimne śmietanki kremówki miksujemy w wyższym naczyniu wraz z cukrem pudrem. Trzy galaretki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do tężejącej masy śmietanowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/ciasto-galaretkowiec-bez-pieczenia/