Składniki: (na 2 mniejsze blaszki) 300 g mąki tortowej 200 g zimnego masła 2 żółtka jaj 100 g cukru pudru + do oprószenia ciasteczek odrobina soli kilka kropli ulubionego aromatu – polecam migdałowy kilka łyżeczek konfitury z czarnej czereśni – do nabycia w sklepie Amus Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy dwa żółtka, cukier puder, odrobinę soli i maso. Można je dowolnie wzbogacać, przygotować właściwie w każdej chwili, bo podstawowe składniki znajdziecie chyba w każdej kuchni. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni. W każde wgłębienie nakładamy konfiturę z czarnej czereśni. Ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (ja używam termoobiegu, ale możecie ustawić grzanie góra-dół). Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (najlepiej na godzinę, choć u mnie zawsze leży krócej). Na koniec dodajemy kilka kropel ulubionego aromatu – polecam migdałowy. Część dodałam do ciasteczek, część do naleśników dla dzieci, a resztę chyba zjem łyżeczką ze słoika 😉 Ciasteczka układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.