Tylko kilka składników, porządny blender, kilka minut i mamy smaczny deser, w sam raz na jutrzejsze temperatury 🙂 Składniki na 2 porcje: – 2 duże banany – 250g malin – 50g orzeszków ziemnych – 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego – 2-3 łyżki miodu Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do woreczka i do zamrażarki na minimum 3 godziny (ja mroziłam przez całą noc). Dawno mnie tu nie było, ale tak to bywa, kiedy w krótkim czasie człowiek musi sprzedać, kupić, wyremontować i wprowadzić się do nowego mieszkania i na koniec urodzić drugiego Synka 🙂 Mam nadzieję, że w końcu uda mi się wejść w taki rytm życia, kiedy znów będę w stanie dodać choć jeden przepis dziennie. Następnie zblendować orzeszki na gładką masę (prawie jak na masło orzechowe), dodać resztę składników i blendować do połączenia się składników.