Mambo bez pieczenia

Wiesław
Ciasta
16.08.2018 20:14
Mambo bez pieczenia

Znakomicie sprawdzi się na deser w upalne dni 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 200 g masła 1 kg gruszek 3 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki wody 3 galaretki cytrynowe 330 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku około 150 g herbatników kakaowych 50 g startej gorzkiej czekolady Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia na herbatnikach z masą budyniową, warstwą gruszkową i śmietankową pianką. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, wykładamy krem budyniowy i tężejącą masę gruszkową. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i lekkim strumieniem wlewamy zimną żelatynę. Masło w temp. pokojowej ucieramy na puszystą masę i partiami dodajemy zimny budyń. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2018/08/mambo-bez-pieczenia.html