450 - 500 g młodych małych ziemniaków 200 g kiełbasy cienkiej chorizo 500 g zielonych szparagów 100 g świeżego szpinaku 2 szalotki mały pęczek koperku sól morska do smaku 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 2 - 4 jaja 5 pieczarek Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie. Chorizo pokroiłam na plastry i zrumieniłam na maśle, dodałam obrana i pokrojoną w plastry szalotkę i dalej smażyłam jakieś 3 minuty. Pieczarki pokroiłam w plastry i dorzuciłam na patelnię, dodałam także umyte wcześniej i osuszone listki szpinaku, smażyłam 3 minuty. Jeśli w domu znajduje się wielbiciel ziemniaków to dzisiejsze danie to rarytas, trochę hiszpańskiej kiełbasy do tego i zdobyczne szparagi, niebo w gębie jak mawiają. Na patelnię włożyłam ugotowane ziemniaki, szparagi, chwilę smażyłam, 2 - 3 minuty, dodałam koperek, wymieszałam. Na talerzu ułożyłam chorizo z ziemniakami, na wierzchu ułożyłam jajo sadzone, posypałam koperkiem, solą morską i pieprzem.