Składniki: Ciasto: - 150 g mąki pszennej graham T 1850 - 150 g mąki pszennej T 450 - szczypta soli - 1 szklanka wrzątku - 200 g pieczarek - sól morska - pieprz - pęczek natki pietruszki - 1 łyżka oliwy - oliwa - natka pietruszki - Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażałam pieczarki aż puściły sok a potem tak długo aż sok odparował. - Rozwałkowałam ciasto na cienki placek, wykrawałam krążki, na które nałożyłam farsz i nakryłam drugim krążkiem. - Mąki wsypałam do misy robota, dodałam szczyptę soli i włączyłam go na 1 biegu. Smakują obłędnie a jak narobicie więcej, wystarczy je zamrozić aby mieć na inny czas. - Jeśli nie macie robota, to dolewając wrzątek najpierw szybko mieszajcie widelcem a potem powoli rękoma zagniatajcie. - Gotowałam pierogi w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 2 - 3 minuty.