ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami

Ciasta
11.08.2018 14:26
ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami

! Składniki: – 3 łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 150 g łyżek cukru brązowego – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego – 100 g gorzkiej czekolady bez glutenu – ⅓ szklanki oleju rzepakowego – 1 szklanka mąki ryżowej – ¼ szklanki poszatkowanych drobno orzechów włoskich na tzw. mąkę orzechową – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta soli polewa czekoladowa: – 25g gorzkiej czekolady bez glutenu – 8 łyżek mleka roślinnego lub krowiego bez laktozy – garść malin i garść jagód najlepiej świeżych ale mogą być również mrożone Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w ¾ szklanki mleka. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w mleku roślinnym i dokładnie wymieszać, aż czekolada rozpuści się i powstanie gładka masa. Prawdziwe niebo w gębie – przekonajcie się zresztą sami:) Mam dla Was dzisiaj przepis na wyśmienite długo świeże ciacho czekoladowe z malinami 🙂 Mieszać co chwila aż powstanie gładka czekoladowa, lejąca się masa. Po uzyskaniu gładkiej masy wsypywać powoli przesianą mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Siemię lniane wsypać do dużej miski, dolać gorącą wodę i dokładnie zmiksować na gładką masę. Szukacie idealnego ciasta bez glutenu i laktozy?? To samo zrobić z siemieniem lnianym chyba, że kupiliśmy już zmiksowane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/ciasto-czekoladowe-bezglutenowe-z-malinami/