Do zagęszczenia sosu: - 3 łyżki zimnej wody - 1 łyżeczka mąki kukurydzianej - 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Karmelizowana cebula: - 2 białe cebule - 2 czerwone cebule - 3 łyżki octu jabłkowego - 2,5 łyżki cukru kokosowego - czubata łyżka kaparów - 1/2 szkl. Składniki: (4 porcje) - 500 g. antrykotu wołowego - 1 mała cebula - świeżo mielony czarny pieprz - odrobina soli - 4 bułki - 1 pomidor - kilka liści ulubionej sałaty - 4 łyżeczki majonezu Sos teriyaki: - 4 łyżki sosu sojowego - 1,5 łyżki cukru brązowego - 1/2 szkl. Na połówki bułek układaj sałatę, plaster pomidora, kotlet dokładnie obtoczony w gorącym sosie teriyaki, karmelizowaną cebulkę z kaparami. wody - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki octu ryżowego - kawałeczek świeżego imbiru wody Połowę mięsa zmiel na grubych oczkach, połowę na małych. Odwróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Sos: W rondelku wymieszaj wodę z cukrem brązowym, octem ryżowym, sosem sojowym, posiekanym drobniutko imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Wymieszane składniki na sos gotuj przez 2 minuty. Smaż 4 minuty i posyp odrobiną soli.