suchego pęczaku - 30 g. suszonych grzybów - 2 cebule - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki masła - 3 gałązki tymianku - 1 gałązka rozmarynu - 1 łyżka sosu sojowego - sól, pieprz Okrasa: - 1 duża cebula - 3 łyżki masła - garść łuskanych orzechów włoskich - 1 gałązka tymianku - sól Kaszę wsyp do miski, zalej wodą i odstaw na 8 godzin. Kaszę odcedź, przepłucz wodą, zalej wrzątkiem i gotuj z 1 łyżeczką soli przez 15 minut, na małej mocy palnika. Na 1 łyżce masła zeszklij posiekaną drobno cebulę, dodaj pokrojony drobniutko czosnek i smaż jeszcze minutę. Odcedź. 3 łyżki wody po gotowaniu kaszy wlej do malaksera, resztę wody odcedź. Grzyby gotuj w wodzie, w której się moczyły przez 15 minut. ciepłej wody - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżki oleju Farsz: - 1 szkl. Wystudź. Okrasa: Na łyżce masła smaż posiekaną cebulę aż zacznie się rumienić. Dodaj drugą łyżkę masła, kaszę z grzybami oraz kaszę w całości. Dorzuć orzechy zmiksowane w malakserze na malutkie kawałeczki oraz listki tymianku.