- 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: - 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej - 3 czubate łyżki mąki pszennej - 9 łyżek mleka (u mnie 2%) - 2 jajka L - 1 czubata łyżeczka musztardy bawarskiej (u mnie Develey) - 1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka - pieprz Do obtoczenia: - 9 łyżek mąki kukurydzianej - 9 łyżek maki pszennej Smażymy na złoty kolor z obu stron (najlepiej na średnim ogniu). Nuggetsy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. W głębokim talerzu mieszamy 9 łyżek mąki kukurydzianej z 9 łyżkami mąki pszennej. Do miski dodajemy obie mąki (po 3 czubate łyżki), wbijamy 2 jajka L, dodajemy czubatą łyżeczkę musztardy, przyprawę do kurczaka i mleko, całość dokładnie mieszamy widelcem. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki lub kostkę – powinny być na jeden/dwa gryzy. Na koniec dodajemy pieprz (ilość w zależności od upodobań, u mnie 2-3 “przechylenia pieprzniczki), znów mieszamy.