Pysznie, szybko i pożywnie : ) Składniki (2 porcje): 1 awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g miksu sałat 2 cebulki dymki 1/2 czerwonej papryki parmezan do posypania Składniki na dressing majonezowy: 1 łyżka majonezu Kieleckiego lekkiego 75 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić wraz z papryką i dymką na mniejsze kawałki. Przygotować dressing: majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, ponownie wymieszać. Awokado z tuńczykiem to ostatnio jedno z moich ulubionych połączeń, które bardzo Wam polecam.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/salatka-z-tunczykiem-i-awokado/