Sałatka ziemniaczana z bobem i fasolką w pesto 1/2 kg młodych ziemniaków 1/2 kg bobu 1/2 kg fasolki szparagowej pesto: pęczek koperku sok z połowy cytryny garść migdałów albo orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz do smaku Składniki trzeba gotować oddzielne, bo każdy ma trochę inny czas gotowania a ważne, żeby warzyw nie rozgotować, mają być jędrne. Prawdziwie letnia sałatka ziemniaczana z bobem i fasolką szparagową w koperkowym pesto. Najlepsze co w początkach lata może się znaleźć na stole. Do blendera albo robota kuchennego dodać wszystkie składniki pesto, w razie potrzeby dodać trochę więcej oliwy, sos ma być rzadszy niż klasyczne pesto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/07/saatka-ziemniaczana-z-bobem-i-fasolka-w.html