Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 800 g szynki wieprzowej 500 g pieczarek 2 większe papryki czerwone 2 większe papryki białe lub zielone 1 słoik ogórków kiszonych (taki litrowy) 2 większe cebule czerwone 90 g koncentratu pomidorowego około 500 ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz mąka olej do smażenia 1. Jak będą w miarę miękkie, przekładamy do pieczarek. 3. Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę, na tej samej patelni co smażyliśmy poprzednie składniki rozgrzewamy olej, do miski dajemy kilka łyżek mąki. 2. Papryki myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy w paski i podsmażamy na tej samej patelni co pieczarki. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy na pół, a potem w piórka. Nawet nie było z tym gotowaniem tak źle, a gulasz wyszedł pyszny, więc miałam przynajmniej na dwa dni obiad z głowy :-). Mięso dajemy do mąki, żeby go w niej obtoczyć i potem wrzucamy na patelnię. nakrywamy pokrywką i dusimy około 25 - 30 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nam za bardzo nie przywierało. Tak z 10 minut przed końcem duszenia dodajemy pokrojone w paski ogórki kiszone.