Krokodylki, czyli mini ogóreczki na ostro

Przetwory
30.07.2018 1:52
Krokodylki, czyli mini ogóreczki na ostro

Do słoików wrzuć po 1 liściu laurowym (jak słoik malutki to mały lub pół liścia, jak większy to cały), po 1 ząbku czosnku, kilka plasterków marchewki i trochę gorczycy (max pół łyżeczki, ale też dostosuj ilość do wielkości słoika). cukru 2 płaskie łyżeczki chili 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe Do słoików: mini ogóreczki czosnek marchew liście laurowe gorczyca Ja nie chcę niczego kroić, nie chcę odsączać, chcę ogóreczki na ostro, czyli krokodylki w wersji mini. Ogóreczki na ostro, czyli krokodylki to moja wariacja na temat produktu, który możesz spotkać na sklepowych półkach. Mini ogóreczki dokładnie umyj w zimnej wodzie, zwróć uwagę szczególnie na końcówki – należy usunąć pozostałości po kwiatach. Stąd też uznałam, że zrobię eksperyment i zrobię je na podstawie zalewy do korniszonów, ale z dodatkiem chili i słodkiej papryki. Czym prędzej zrywaj miniaturowe ogóreczki i działaj, bo warto 😉 Zalewy z przepisu wystarcza na +/- 3,3 litra gotowych (napełnionych) słoików. Weszłam w pierwszy lepszy przepis, przeczytałam i uznałam, że nie o taki efekt mi chodzi. Jeśli zaglądasz do mnie częściej, to wiesz, że nie zgrywam głupka i podaję skąd mam przepis, jeśli korzystam z czyjegoś. Już rok temu miałam chęć je zrobić, ale wtedy nie miałam takich naprawdę malutkich ogórków. W tym roku zadbałam o to, by je zerwać tak malutkie i spróbować zrobić domowe krokodylki. OGÓRECZKI NA OSTRO, CZYLI KROKODYLKI Składniki: Zalewa: 1 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2018/07/ogoreczki-na-ostro-czyli-krokodylki/