700 ml wody 6 łyżki kulek tapioki listki z 1 gałązki mięty + 1 cała gałązka 3 łyżki miodu 8 łyżek kulek czarnej porzeczki 10 - 15 owoców czereśni Podróże małe i duże Skansen w Maurzycach Dziś szybki, pyszny i orzeźwiający deser, no może trzeba poczekać aż się schłodzi ale warto, można też zjeść gorący, też smakuje obłędnie. Do garnka z tapioką włożyłam cały gałązkę mięty i gotowałam 20 - 25 minut mieszając od czasu do czasu aby budyń się nie przypalił. Najpierw moczyłam kulki tapioki przez 15 - 20 minut, w wodzie w której potem je gotowałam.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mojemaleczarowanie.pl/2018/07/deser-z-tapioki-z-czarna-porzeczka-i.html