Ja, choć pierwsze kęsy uznałam za smaczne, po zjedzeniu całego serka uznałam, że to jednak była zbyt duża, zbyt tłusta porcja;) Ser camembert świetnie też smakuje podany w cieście francuskim, po przepis zapraszam tutaj -> KLIK 4 camemberty garść orzechów włoskich 100-150 g pieczarek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kilka łyżek bułki tartej 1-2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Oczyszczone pieczarki kroimy na półplasterki. Przepis podam Wam w takiej formie, w jakiej ja robiłam – jakby co, miejcie jednak na uwadze moją sugestię. Panierowany camembert z niespodzianką, czyli ser z nadzieniem z podsmażonych pieczarek i orzechów włoskich. Proponuję podać ten camembert jako przystawkę, przekrojony na pół – podany w całości może trochę przytłoczyć. Smażymy z obu stron na złoto, na rozgrzanym oleju. ALE… jeśli o mnie chodzi, wolałabym na przyszłość więcej orzechów, a mniej pieczarek. Dodatek orzechów doskonale komponuje się z serem, a i pieczarki całkiem nie najgorzej tutaj pasują. Na patelni rozgrzewamy masło, stopniowo wrzucamy pieczarki.