Malinowe ciasto z bezą

Ciasta
19.07.2018 18:32
Malinowe ciasto z bezą

Miksować dalej na najwyższych obrotach przez 10-15 minut, pod koniec miksowania dodać mąkę ziemniaczaną i ubijać jeszcze przez pół minuty. Całość wstawić do piekarnika na 20 minut, następnie temperaturę zmniejszyć do 60 stopni, włączyć termoobieg i piec jeszcze przez 15 minut. 1. Do miski wsypać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól, cukier i pokrojone w kostkę masło. Piec w temp. 170 stopni przez 25 minut. 4. Po upływie 25 minut ciasto wyjąć, ale nie wyłączać piekarnika. Ciasto podziurkować widelcem, wstawić do lodówki na czas nagrzewania piekarnika.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/07/malinowe-ciasto-z-beza.html