Krem 200ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru lub więcej zależy od tego jaki ma byc słodki krem skórka z jednej cytryny sok z trzech cytryn 2 żółtka 2 jajka 200 g cukru kryształu 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oliwy dodatkowo owoce Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. żródło mojewypieki.com Beza 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem, a następnie dodawać stopniowo krem cytrynowy. Skórkę z cytryny, sok,cukier kryształ żółtka, mąkę ziemniaczana i jajka włożyć do rondelka i zagotować stale mieszając. Piekarnik nagrzać do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć na 130 stopni i piec około 1,5h Piekarnik wyłączyć lekko uchylić i pozostawić do wystygnięcia bezy. Na koniec dodać oliwę i dalej gotować 2 minuty. Krem wyłożyć na bezę i udekorować owocami.