Masa budyniowa 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe z cukrem 200 g masła Budynie wymieszać ze szklanką mleka, a resztę mleka zagotować. Masa arbuzowa 1 kg arbuza 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru Arbuza pokroić i zmiksować na gładko, dodać cukier i zagotować. Składanie ciasta 1 blat ciasta 1/2 masy budyniowej masa arbuzowa 1/2 masy budyniowej blat ciasta polewa arbuzowiec Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Polecam również przepis na ciasto śnieżny puch, który cieszy się dużym powodzeniem na blogu. Polewa 100 g czekolady mlecznej 200 g śmietany kremówki 1 łyżka kakao Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. w sklepach ostatnio pod dostatkiem, a więc idealna pora na upieczenie ciasta. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.