POMIDOROWA PASTA KANAPKOWA Z FASOLI I MIGDAŁÓW

Śniadania
16.07.2018 7:45
POMIDOROWA PASTA KANAPKOWA Z FASOLI I MIGDAŁÓW

Ingredients ¾ szklanki ugotowanej, białej fasoli ( można też użyć fasoli z puszki) ½ szklanki migdałów ok 10 suszonych pomidorów 2 śliwki wędzone 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano sok z połowy cytryny ok 6 łyżek oliwy (może być zalewa po pomidorach) sól, pieprz do smaku Jak pasta będzie za gęsta (szczególnie jak używacie ugotowanej fasoli a nie z puszki) to można dodać kilka łyżek wody (można użyć tej po gotowaniu fasoli). Pomidorowa pasta z fasoli i migdałów Drukuj Prep time 15 min Cook time Total time 15 min Kanapkowa, pomidorowa pasta z fasoli i mielonych migdałów. Pasta, która dziś u mnie na kanapce jako podstawę ma ugotowaną białą fasolę i mielone, prażone migdały, a ponadto suszone pomidory i dla lekkiej słodkości dwie suszone śliwki. Jak robię w domu tego typu pasty ( a robię dość często) to zwykle z podwójnych proporcji, żeby połowę zamrozić i wykorzystać później. opcjonalnie: kilka łyżek wody jak pasta będzie za gęsta Instructions Migdały uprażyć na suchej patelni (aż nabiorą rumieńców i zaczną intensywnie pachnieć).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2016/06/pomidorowa-pasta-kanapkowa-fasoli-migdalow/