Cukina faszerowana kaszanką

Monika
Obiad
15.07.2018 18:41
Cukina faszerowana kaszanką

składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy ok 8-10 cm 650 g kaszanki 350 g pieczarek 2 duże cebule olej do smażenia sól Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Przykryć odkrojoną czapeczką z ogonkiem, dzięki temu farsz na wierzchu nam się nie wysuszy. Wydrążone cukinie lekko posolić w środku i odłożyć na ściereczkę, wydrążoną stroną do dołu aby sok spływał. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż cukinia zmięknie ok 30-40 minut, funkcja termoobieg. Jeśli cukinia ma nieładne zgrubienie na dnie, po kwiatku to także cienko odkroić to co brzydkie. Odkroić czapeczki z ogonkiem, czapeczki odłożyć bo będą potrzebne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/07/cukina-faszerowana-kaszanka.html