Szklanka posiekanej czerwonej kapusty 2 małe marchewki Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki ryżu Dresing 4 łyżki soku z cytryny lub octu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Krok 1 Ryż dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, odlej wodę i znowu zalej zimną woda i mieszaj ziarenka. Łatwe Liczba porcji: 2 Buddha bowl z serem halloumi W Buddha bowl piękne jest to, że nie ma jednej receptury. Na dnie misy ułóż ryż a na nim warzywa i ser. Do dania fajnie pasuje ser halloumi, ale możesz też użyć tofu, kurczaka albo owoców morza. Buddha bowl z tofu Misa obfitości z krewetkami i pęczakiem Powtarzaj czynność 3-4 razy, aż woda spod ryżu nie będzie już mętna. Rozgrzej patelnię i na dość mocnym ogniu, bez tłuszczu, smaż na złoty kolor. Misa powinna mieć również solidną bazę: ryż albo kaszę, np. komosę lub bulgur. Krok 2 W międzyczasie, pokrój ser w plastry. Przykryj i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 15 minut. Buddha bowl to super sałatka do szybkiego przyrządzenia ze składników, które akurat masz pod ręką. Misę można wypełnić surowymi warzywami, albo upieczonymi, albo mieszanką jednych i drugich. Po tym czasie wyłącz palnik i trzymaj pod przykryciem jeszcze 5 minut.